• Persoonlijke aandacht
  • Deskundige ervaring
  • Resultaatgerichte aanpak

Wat is cardio?

Home » Uncategorized » Wat is cardio?

Wat is Cardio? Een veel besproken onderwerp in de fitness en gezondheid wereld, cardio training. De een zweert erbij, de ander zegt juist dat je met een grote boog om de fieten en de loopbanden heen moet lopen. Maar wat is nu wijsheid? Wat is cardio? En waarom kan het ons helpen? We gaan dat allemaal in dit artikel bespreken! Let’s dive into it!

Wat is cardio?

Cardio training, ook wel bekend als aerobe training. Dit is een vorm van training die gericht is op het verbeteren van je cardiovasculaire (hart- en bloedvaten) systeem. Het hoofddoel van cardio is om je hartslag te verhogen en dit voor een bepaalde tijd vast te houden. Het helpt je longen en hart sterker te maken, zodat je lichaam beter en efficiënter kan werken.

 

Is het alleen goed om af te vallen?

Zoals je in de alinea hiervoor kan lezen is cardio dus niet alleen voor af te vallen. Het is voornamelijk goed voor hart- en bloedvaten, en niet te vergeten de longen natuurlijk. Cardio kan natuurlijk wel bijdragen als je wilt afvallen. Het is een goede tool om wat extra kcal te verbranden. Die je later ook kan verhogen als je vast loopt en je je verbranding wilt verhogen om gewicht te blijven verliezen. Maar is cardio ook goed voor je als je spiermassa op wilt bouwen?

 

Moet je het doen als je spiermassa op wilt bouwen?

Voor het opbouwen van spiermassa heb je een kcal overschot nodig. Dus net wat meer eten dan dat je verbrand. Je zult merken dat je dan ook meer energie en meer kracht hebt. Dit heeft allemaal een positieve invloed bij het opbouwen van spiermassa.

Cardio kan zeker wel samen met het opbouwen van spiermassa, zolang je maar in een overschot blijft. Het kan dus zijn dat je, omdat je meer verbrand, ook meer voeding nodig hebt.

De cardio die je dan doet tijdens dit proces zorgt ervoor dat je wel helemaal in shape blijft. Je hart en longen blijven dus zo optimaal werken en je conditie gaat ook niet achteruit. WIN-WIN dus!

 

Vormen van cardio training

Nu is op de loopband staan of fietsen in de sportschool niet de enige vorm van cardio. Je kunt ook buiten gaan hardlopen, of buiten gaan fietsen. Tegenwoordig zijn je verbranden kcal makkelijk bij te houden door middel van een smartwatch.

De cardio in de fitness is dus niet de enige manier, teamsporten of buiten hardlopen, wandelen of fietsen kan ook een goede bijdrage leveren een je doelen en je algemenen gezondheid!

 

Conclusie

Cardio is een goede vorm van training, het is vooral goed voor je hart, bloedvaten en longen en kunnen bijdragen aan je fitness doelen zoals afvallen. Tijdens het opbouwen van spiermassa is het ook goed om cardio te blijven doen voor de algemene gezondheid.

Cardio is de sportschool is niet de enige manier van cardio, je kunt ook buiten gaan hardlopen, wandelen of fietsen of andere sporten proberen waarbij je een constante hoge hartslag hebt.

 

Stel niet langer uit en zet de eerste stap naar je fittere, gezondere, slankere leefstijl